Hej Mariusz,
Rozmawialiśmy wczoraj telefonicznie na temat mojego DENSO. Na wstępie chciałbym Ci serdecznie podziękować za rady oraz podpowiedź na temat "wyjmaków" - moje panel dotykowy działa już prawidłowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla zainteresowanych, jeżeli Wasze DENSO zacznie się kiedyś samo wyłączać i włączać podczas jazdy, to rozwiązanie problemu jest banalne :
1/ należy zakupić 4szt wyjmaków koszxt ok.15PLN ( takie same są dla SKODY i VW )
2/ za pomocą w/w wyjmaków wysunąć panel dotykowy z kieszeni w kokpicie
3/ dobrze docisnąć wszystkie wtyczki
4/ wcisnąć DENSO ponownie na swoje miejsce
Co do Twojego pytania na temat testu klimatyzacji, u mnie podziałały oba sposoby:
Self-test :
1) Nacisnąć przyciski "OFF i nawiew na nogi" na około 2 sekundy, a następnie przycisk "Auto" w ciągu maksymalnie 1,5 sekundy od puszczenia "OFF i nawiew na nogi"
2) System zacznie self-test i ZAPISZE ewentualne kody błędów DTC (Diagnostic Trouble Codes).
3) Naciśnięcie przycisku "odmrażanie" spowoduje wymazanie błędów i wyjście z self-testu.
4) Naciśnięcie jakiegokolwiek innego przycisku spowoduje wyjście z self-testu bez wymazania kodów błędów DTC
Odczyt błędów DTC
1) Nacisnąć przyciski "off i nawiew na nogi" na około 2 sekundy, a następnie przycisk "headroom" w ciągu maksymalnie 1,5 sekundy od puszczenia "OFF i nawiew na nogi"
2) Kody błędów DTC (sporadyczne) zostaną wyświetlone.
3) Naciśnięcie przycisku "odmrażanie" spowoduje wymazanie błędów
Musisz jedynie mieć kluczyk w stacyjce na pozycji II i przejść w Denso na sterowanie klimą , następnie chwilę poczekać bowiem kody błędów pojawiały się u mnie po pewnym czasie. Zaraz po kupnie mojej V-ki nie działała mi klimatyzacja, w serwisie rozkładali ręcę, wtedy za pomocą w/w metod naprawiłem ją sam w garażu w przeciągu 10 minut. Jeżeli nic Ci nie wyskakuje to może zwyczajnie nie masz żadnych błędów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr