Temat: [Ogólne] BT/VC Aktualizacja modułu
View Single Post
Stary 06-11-2013, 10:58   #55
Hyper
ford::average

Model: Passat B7
Silnik: 1.4 TSI 160KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: BT/VC Aktualizacja

Dzisiaj zrobiłem tę aktualizację u siebie, przeszła pomyślnie (był przez moment stosowny komunikat na ekranie radia) i jak na razie zauważyłem, że jak wcześniej niepoprawnie wyświetlały się polskie znaki diakrytyczne (np. zamiast Bożena było Bo#ena), to teraz zniknęły one całkowicie (np. zamiast Bo#ena mam teraz Boena). Ale przynajmniej dokładniej ładuje połączenia wybierane/przychodzące, wcześniej zdarzało się pominąć jakieś, które w telefonie były widoczne, a klikając przyciskami na kierownicy nie szło ich znaleźć. I miałem wrażenie, że zamienił kolejność imienia i nazwiska do takiego jak w książce telefonicznej, np. wcześniej było Kowalski Jan w samochodzie (w komórce jest Jan Kowalski), a teraz jest Jan Kowalski - ale nie jestem tego pewny, nie miałem czasu tego już sprawdzać, spieszyłem się do biura. Ale jeżeli faktycznie tak jest, to w przypadku wpisów typu "Filip - kuzyn" łatwiej będzie wyszukać tę osobę, bo wystarczy zajechać strzałkami pod literę F. Wcześniej wyświetlało jako "- kuzyn Filip", także trzeba było szukać gdzieś na końcu w "innych kontaktach", bo wg samochodu zaczyna się od myślnika (przestawiona kolejność imienia i nazwiska, o czym pisałem wcześniej).

EDIT:
Potwierdzam, wyświetla książkę telefoniczną tak, jak opisałem powyżej. I co ciekawe, łączy się z telefonem za każdym razem bez problemu. Wczoraj kilkanaście razy na mieście wsiadałem i wysiadałem, bluetooth w komórce był cały czas włączony i mimo to za każdym razem telefon był wykrywany, super. Przed aktualizacją było tak, że w zasadzie za każdym razem po wyjściu z samochodu musiałem albo wyłączyć BT w komórce i włączyć z powrotem, albo po odpaleniu silnika w komórce wybrać "Ford Audio" jako moduł do połączenia. Nie chciał tego na ogół sam robić, choć zdarzały się wyjątki. Teraz jest super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Hyper ; 07-11-2013 o 09:13
Hyper jest offline   Odpowiedź z Cytatem