Cytat:
|
Nie każdy ma kase na opony premium, a wtedy szuka choćby budżetówek, które spełniają wymagania producenta, a nie "mniejszych" opon premium bo są tańsze...
|
Ja kupiłem za 400zł/szt, Nokian czyli premium 215/55 R16 index 97H, czyli obciążenia aż za duży, bo takie mają być i na takie mnie stać, nie kupiłem Conti T850 choć to lepsza opona bo kosztowała 520zł/sztuka, a nie jest aż tyle lepsza
Ale gdybym miał budżet mniejszy to wolałbym kupić nokian 205/55 R16, bo to tylko 1centymetr węższa opona niż chińską oponę 215/55R16.
Ale to moje zdanie, Ty masz inne i na tym polega forum, każdy kto czyta przemyśli i wybierze coś co mu pasuje, a nasze posty może coś mu w tym pomogą.
Teraz patrzę i taki nankang kosztuje 325zł/sztuka więc nie dużo taniej niż mój Nokian, a w testach ADAC i innych jest strasznie kiepski. Może jacekn8 zjeździłeś dużo opon, ja też nie mało (chinoli nie miałem, ale dębicę kiedyś owszem), ale co test w takich samych warunkach to test, nie da się wiarygodnie i obiektywnie porównać tego na czym jeździ się w tym sezonie z tym co było rok temu.
Jestem zdania, zresztą jak mój oponiaż, opona to najważniejszy czynnik mający wpływ na bezpieczeństwo, nie zależnie jak jeździsz!
Elementów ukł, hamulcowego, kierowniczego, zawieszenia czy opon nie kupię nigdy z klasy budżetowej tym bardziej z chin.
Z chin ma telefon i to mi odpowiada. A to że firmy premium przeniosą zapewne niebawem produkcję do chin to nie to samo.