Witam po wymianie tarcz i klocków w Mondku mk3 z tyłu (zakup tarcz Zimmermann Standard Coatz+ klocki ATE u forumowicza Pawpor (dziękuję bardzo za fachową obsługę i doradzanie), z których jestem niezwykle zadowolony (wystarczyły 3 hamowania od montażu i przestały piszczeć, a zestaw założony przez mojego mechanika do dziś niestety piszczy w foce, chociaż gwarantował mi, że wszystko będzie pasowało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) przyszła pora na przód. I teraz zastanawiam się co wybrać na przód w grę wchodzą:
Tarcze zimmermann standard coatz (149,15 zł za tarczę)+klocki zimmermann (106,40 zł)
tarcze zimmermann standard coatz (149,15 zł za tarczę)+ klocki ebc black stuff (125,40 zł)
tarcza zimmermann standard coatz (149,15 zł za tarczę)+klocki ate (144,40 zł)
Te same pary tylko z tarczą ATe standard (155,80 zł).
Styl jazdy spokojny, normalny, priorytet przy wyborze-pod żadnym pozorem klocki z tarczą nie mogą piszczeć, a stosunek ceny do jakości ma być jak najlepszy. Mój ojciec (jego jest Mondek, moja jest Foka) chce wziąć ten najtańszy zestaw, czy to dobry wybór, który spełni postawione przez mnie wyżej warunki czy warto dorzucić do tarcz ATE (wszyscy je wychwalają)? Czy klocki ebc black stuff są lepsze od Zimmermanna i będą z nimi dobrze współpracować?
edit. Przepraszam, że temat odnośnie Mondeo mk3 umieściłem w mk4, korzystałem z wyszukiwarki i nie patrzyłem na tytuł