Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0 TDDi Padającą pompa wtryskowa ?
View Single Post
Stary 07-11-2013, 23:12   #114
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Smile Odp: Padającą pompa wtryskowa ?

no i mam po problemie- było to samo co u poprzedników choc błedy ewidentnie wskazywały na pompe wtryskową-padła pompa paliwa.

ale w sumie to jest logiczne-jesli pompa wtryskowa nei dostaje w odpowiednim czasie odpowiedniej dawki paliwa to "czym" ma robic swoja prace??
zaczyna mielic powietrze i stad te błedy klasyczne dla padnietej pompy wtryskowej

ale nei dajcie sie zwieść-tu trzeba logicznie do tematu podejść-sygnał na komputer łapaicy błedy wychodziz pompy wtyskowej na paliwowej -wiec pokazuje takie jakie pokauzje -bo co ma innego pokazać jak plaiwa nei dostaej?

najlepszy sposób na jej sprawdzenie-jak juz doprowadziłem auto do stanu zadyszki i ledwo prcowało po kilku kółkach w koło osiedla-schyliłem sie pod auto i po prostu-jak na POlaka przystało przywaliłem w obudowe-osłonę taka pała metalowa która woże koło fotela jak bym musiał kiedys komus cos obrazowo tłumaczyc na drodze- i co sie okazało?

auto zaczeło chodzic normalnie i wspołpracowac jak dawniej

drugi sposób an sprawdzenie czy pompa paliwa chodzi? zdjac przewód na filtrze paliwa doprowadzajacy-przekrecic stacyjke i aptrzec co sie dizeje-jak nie leci tam paliwo...mamy odpowiedz

zamówiłem nową pompe w necie- niemiecką za 174pln z przesylką -słychac ją ale nie to ze wyje czy cos- po prostu słysze ze pracuje -i za dwa dni miałem hulajce jak dawniej auto

pozdrawiam i polecam

Ostatnio edytowane przez adi ; 07-11-2013 o 23:18
adi jest offline   Odpowiedź z Cytatem