dolorek...schemacik jest niepoprawny...nie jestem pewien dokladnie w ktorym miejscu jest powrot z by-passa ale wg. twojego schematu uklad nie moglby wogole dzialac.
Ja rozumiem po co jest ten by-pass i wiem co chcieli nim osiągnąc-jest to najprostszy sposób zwiekszenia przepływy przez chlodnice a zmniejszenia przez nagrzewnce...
tylko ze tak jak pisałem-ten silnik z tym rozwiązaniem sterowania termostatem jest dobry do samochodów ktore mają zwezony przepływ przez nagrzewnice-czyli np. fiesta96-2000
jezeli byla np woda w ukladzie i zakamieniła sie troche chlodnica i zmniejszyła przepustowosc to dlatego powstały takie problemy.
dolorek....aby uklad chlodzenia działał poprawnie i nie było tak ze wentylator chłodzi nadaremnie chlodnicę to albo mozesz wstawic "dysze" która ograniczy przepływ przez nagrzewnice
ALBO-moim zdaniem najlepsze wyjscie-bo rozwiaze do konca problem
zainstalowac termostat który automatycznie rozdziela przepływ płyny
przyklad z diesla ale niekoniecznie to takie musi byc-bo pewnie znalazlibyscie cos lepszego
ale to musi byc termostat rozdzielający przepływ czyli np.
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Termo...3-92C-102C/620
Obawiasz sie ze taki termostat zmknie ci po nagrzaniu silnika nagrzewnice-Bardzo mylnie,
bo taki termostat idealnie reguluje przepływ do zapotrzebowania chlodzenia przez silnik i jesli nie uzywasz ogrzewania to automatycznie bardziej przymyka przepływ przez nagrzewnice...ale jesli zaczniesz uzywac ogrzewanie to tym samym ponownie zwiekszy przepływ przez nagrzewnice. Dodatkowo w upale jesli bedzie problem z chlodzeniem to termostat w najgorszych przypadkach przymyka calkowicie nagrzewnice aby jak najbardziej zwiekszyc chlodzenie.
Taki układ chlodzenia znacznie lepiej pracuje bo wentylator chlodnicy działa tylko w momencie kiedy chlodnica nie wyrabia
bo w waszym przypadku chlodnica moze byc zimna a wentylator moze sie załączyć.