Temat: [Mondeo 2007-2014] Dodatkowe światła wsteczne
View Single Post
Stary 08-11-2013, 13:44   #24
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Dodatkowe światła wsteczne

Cytat:
Napisał kryzys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanów się co piszesz bo to świadczy o Tobie, o starych czasach i kierowcach Tirów już Ci odpisali koledzy a poza tym jak przy cofaniu zachaczy o coś naczepą to szkody dużej nie będzie mieć...
W starych czasach tez trzeba bylo cofac, a ciemnosc byla taka sama jak nie mniejsza (zwykle w miastach nawet w nocy nie jest calkowicie ciemno)

Cytat:
Napisał kryzys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeździsz fokusem i nawet pewnie nie jeździłeś mondeo i nie masz pojęcia o widoczności do tyłu w tym modelu - najpierw sobie sprawdź a potem pisz takie uwagi. Przedtem miałem fokusa i wiem jaka jest różnica przy parkowaniu czy cofaniu - we fokusie nie narzekałem bo dużo lepiej wyczuwało się niewidoczny gabaryt samochodu z tyłu.
tez jezdze Focusem. I w ciemnosciach tez guzik widac. To ze sie lepiej manewruje jest w tym temacie nierelewantne. W kwestii oswietlenia F2 HB jest tak samo slaby jak MDO. Ale to z powodu: patrz nizej

Cytat:
Napisał arkmyl12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Światła cofania istotnie są tragiczne. Ale ostatnimi czasy służą one chyba bardziej do sygnalizowania manewru cofania niż rzeczywistego oświetlania przestrzeni za pojazdem.
LOL. A ty (i ktokolwiek inny) myslisz ze swiatlo cofania sluzy do czegos innego niz sygnalizowanie? Jesli by mialo oswietlac to by tam fabrycznie byl halogen przeciez.
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem