Temat: [Mondeo 2007-2014] Trzeszczące słupki
View Single Post
Stary 08-11-2013, 19:04   #35
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
Domyślnie Odp: Trzeszczące słupki w mk4

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkopalem ten watek, ale tytulem najbardziej pasuje do tego co chce napisac.

Na nierownosciach cos mi trzeszczalo w okolicy slupka B po stronie kierowcy. Brzmialo to jakby byly tam poluzowane jakies elementy. Moze zamek drzwi albo szyba albo cos takiego. Oczywiscie nie bylem w stanie wskazac dokladnie miejsca. Ale wnerwialo mnie to tak ze postanowilem przekazac sprawe specjalistom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ASO Forda bardzo chetnie przyjal zlecenie. Wygladali jakby wiedzieli o co chodzi (a ja myslalem ze oni wiedza bo to w sumie znana usterka).
W sumie nie bylem zbyt zdziwiony ze po odebraniu auta te halasy nadal sie odzywaly. Co wiecej, dziewczyna mi potwierdzila ze tez cos chrobocze i z prawej strony.

Po tygodniu wrocilem z reklamacja. Nie bylo problemu zadnego choc byli przekonani, ze w moim przypadku chodzi o mechanizm ustawiania pasow i ze jak cos to go czyms tam podlepia.
Przy odbiorze jednak okazalo sie ze nic z tego. I teraz uwaga: winne byly skrzypiace uszczelki drzwi, ktore posmarowali silikonem. I faktycznie jest cisza.
Za te poprawkowa akcje nie chcieli kasy wiec moze faktycznie to tylko posmarowanie. Ale glowe bym dal ze ten za ten dzwiek nie moga byc odpowiedzialne uszczelki.

W kazdym razie przyda sie info komus, komu sie odezwa podobne dzwieki z B-slupkow.

Kolego mi coś trzeszczy właśnie jakby z okolicy pasa bezpieczeństwa kierowcy. Co do tej uszczelki to która uszczelka?? Jeżeli była to przy otwartym oknie była cisza??
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem