Cytat:
|
Tak,ale czekając aż lód zejdzie z szyb warto by było czekać gdy nagrzewnica już pracuje i daje ciepło a nie w zimnie.
Bump: W wersji benzynowej ( a także w dieslu) proponuję założyć webasto,jest trochę zabawy ale nie ma to żadnego porównania do nagrzewnicy elektrycznej.Mam takie coś-sam zakładałem i wiem co piszę.
|
Założenie nagrzewnicy PTC - nawet przy braku instalacji - ok. 3-4 godziny roboty i koszt materiałów na poziomie 150zł. Możliwość samodzielnego dołożenia PTC w zasięgu praktycznie każdego, kto choć trochę ogarnia elektryczność i rozróżnia nasadową 10-tkę od śrubokręta krzyżakowego i torxa...
Pożytek z założenia PTC w samochodzie z silnikiem tdci oczywisty - ciepło tak czy inaczej mamy w najgorszym wypadku po mniej więcej 5 minutach jazdy. Bez PTC można (jak ktoś ma mniej niż 10km do pracy) nigdy nie doczekać się na miłe ciepło w kabinie...
Dołożenie Webasto - 2 dni roboty i koszt materiałów minimum 600-800zł.
Dokładając Webasto ingerujemy w układ paliwowy, układ chłodzenia (tniemy rurki) układ elektryczny. Aby się za to brać, trzeba na prawdę wierzyć w swoje umiejętności i mieć już parę modów zrobionych własnymi rękami...
W C-maxie/FF2 przy zakładaniu Webasto trzeba rozpiąć rurki klimy - a więc dochodzi nabicie klimatyzacji. Czy w MND4 tez trzeba rozpinać rurki klimy nie wiem...
Różnice w funkcjonalności są oczywiste. Nikt nie twierdzi, że samoczynnie załączająca się "farelka" może jakoś konkurować z programowalnym (np. na poranek przed wyjściem) dogrzewaczem na paliwo...
Należy oczywiście pamiętać, iż oba urządzenia na koniec montażu trzeba aktywować komputerem. Do PTC w zupełności wystarczy ELMconfig, Webasto może wymagać IDSa (ma oddzielny sterownik i może być niezbędne wykonanie procedury "instalacji modułu programowalnego").