Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 10-11-2013, 01:37   #1317
cahir79
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: Benzynowy
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: Doinstalowanie modułu BT/VC

Na początku, z okazji debiutu chciałbym się ze wszystkimi przywitać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a teraz do rzeczy. Przymierzam się do instalacji modułu bluetooth oraz mikrofonu więc przygotowania rozpocząłem od zbadania na czym stoję. Wcześniej oczywiście przeglądałem stosy stron i zdjęć, natomiast nie znalazłem tego co mam u siebie. Sprawdziłem w podsufitce czy mam pociągnięty kabel do mikrofonu i okazało się, że jest jedna wiązka zakończona gniazdem. Ucieszyłem się jak dzieciak, niestety jak sprawdziłem jak wygląda oryginalny mic. to wyszło że moje gniazdo jest inne (zdjęcia są poniżej)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stąd moje pytanie. Czy jest możliwe, że mój kabel do mikrofonu składa się z 3 przewodów (wszędzie gdzie czytałem, jest napisane że są dwa). Dalej, skoro z tym są/mogą być jakieś problemy, to czy moje radio - Blaupunkt TravelPilot EX wogóle obsługuje BT/VC? Jeżeli tak to gdzie znajdę listę modułów z nim wspołpracujących (wiem że przedostatnia literka to wersja językowa, natomiast nie wiem czy każda wersja będzie działąć z moim radiem). To tak na początek.
PS. Mój Ford to Focus 1,6 z 2005r.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdro

Ostatnio edytowane przez cahir79 ; 10-11-2013 o 01:50
cahir79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem