View Single Post
Stary 13-11-2013, 10:36   #54
princeas
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Proszę o polecenie mechanika -Kraków 2013

Osobiście polecam mechanika na Zawiłej 55B, tuz obok piekarni Junex-Ryzbig. Zapomniałem jak się nazywa (bo już dawno nie byłem) i niestety ciężko znaleźć w internecie, ale z czystym sumieniem moge powiedzieć, że robią szybko i fachowo. Mają łatwy dostęp do części, czy to nowych czy używek i nie kantują na częściach. Ja jeździłem tam z moją Cytryną to i nawet w sobote do południa byli w stanie szybko coś naprawić i działa do dzisiaj.
Jeśli chodzi o ceny, to nie starają się na siłę wciskać najdroższych części, jeśli sa jakieś wątpliwości, to zawsze telefon, żeby podjąc decyzję czy pakujemy używkę w dobrym stanie z rozbitka czy nową część w nieco wyższej cenie itp. a sama usługa, zależy od poziomu skomplikowania, często symboliczna.

Warsztat dwu stanowiskowy, raczej znany lokalnie, nie reklamują się jakoś szczególnie, raczej własnie z poleceń no i czasem maja spore obłożenie.

Zajmują się też wulkanizacją, ale nie przechowują opon, bo nie bardzo mają gdzie.

Nie polecam natomiast mechaników z ul. Podskale (przy Matecznym), firma Elto, specjalizują się głównie we francuzach - mają swój sklep z częściami i spory narzut, poza tym za "wzrokowe" sprawdzenie niektórych rzeczy kasują sobie ładnie, także na fakturze później można znaleść 100zł ekstra za takie "wzrokowe" sprawdzenie przewodów hamulcowych :]
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem