Temat: [Mondeo 2000-2007] Dziwne buczenie w okolicach 0 stopni
View Single Post
Stary 14-11-2013, 09:45   #16
kpkp1985
ford::advanced

Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09
Domyślnie Odp: Dziwne buczenie w okolicach 0 stopni

pytałem po przedniego właściciela i właśnie wyeliminował rolki, bo twierdził, że wszystkie zostały wymienione wraz z napinaczami jak dobrze go zrozumiałem, ale nie zapominajmy, że są oryginalne części i zamienniki, a których użył to już nie powiedział o ile naprawdę zostały one wymienione.

KONKRETNIE
Rafał napisałeś'

- rolka - ale jak temperatura może mieć na to wpływ

- podciśnienie(ale czego podciśnienie) - i również czemu temperatura może mieć na to wpływ

-servo hamulca - czemu temperatura ma na to wpływ.

Gdyby okazał się, to któryś powód, który wymieniłeś można to zostawić i jedynie męczyć się z buczeniem psychicznie, czy grozi to poważnymi konsekwencjami.

i jeszcze jedno pytanie P. Rafale
ktoś napisał, że może mieć na to wpływ jeszcze

-pompa w wody
-zawór odpowietrzający filtr paliwa

co o tym myslisz

CHCE PRZYPOMNIEĆ, ŻE W CIEPLEJSZE DNI OBJAW NIE WYSTĘPUJE.

I ODGŁOS - wycie/buczenie było w momencie dodawania gazu tak mi się wydaje jakby było wtedy delikatnie przedłużone.

Tego poniżej już nie musicie czytać, bo się powtarzam, ale może coś jeszcze wniesie

BUCZENIE/WYCIE słychać tylko w środku samochodu jakby w konsoli za radiem, POD MASKĄ nie jestem wstanie tego dobrze usłyszeć jak może tylko minimalne odgłosy, lepiej już słychać tak mi się wydaje jak juz MASKA JEST ZAMKNIETA, bo tak zagłusza wszystko klekotanie.

Ale zawsze jest taka sama zasada, gdy jest zimno (nie koniecznie musi byc 0stopni, ale tez np 6 też)i tylko wtedy wyje/buczy to do momentu nagrzania samochodu przeważnie, kiedy wskazówka temp jest praktycznie zawsze w tym samym miejscu i potem zawsze zanika objaw. Wiec na pewno podstawową role odgrywa tutaj temperatura

Ostatnio edytowane przez kpkp1985 ; 14-11-2013 o 10:09
kpkp1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem