Witam,
Podczas wymiany opon zasugerowano mi że już najwyższy czas wymienić przednie klocki hamulcowe ponieważ są już mocno zużyte, jako osoba mało znająca się na samochodach ale przewrażliwiona na punkcie bezpieczeństwa rodziny która ze mną podróżuje od razu zakupiłem.... komplet tarcz i klocków firmy ATE.
Po zakupie dowiedziałem się że prawdopodobnie kupno tarcz było zbędne ponieważ jeśli nie ma widocznych rys lub zużycia tarczy to mogłem zakupić tylko klocki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..U mechanika usłyszałem że nawet jak moje obecne tarcze będą porysowane to po ich przetoczeniu będą lepsze od tych kupionych ponieważ są to oryginały szczerze powiedziawszy nie wiem ile w tym prawdy.
Więc proszę o radę drodzy forumowicze wymieniać cały komplet nawet jak moje tarcze będą OK? Czy odsyłać do sprzedającego,kurier pewnie będzie drogi ze względu na wagę paczki.Mój Fusion ma przejechane 185000 i podejrzewam ze klocki i tarcze nie były wymieniane.