View Single Post
Stary 16-11-2013, 00:19   #32
teqton
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.3L Duratec-HE (160PS) - automat
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: TravelPilot FX - nie włącza się - Blaupunkt uznaje wadę!

Byłem dzisiaj w serwisie niemieckim na umówioną wizytę w/s radia, na początek serwisant rzucił hasło, że za naprawę navi wyjdzie gdzieś około 400 euro, jak pokazałem mu dokument przedstawiony w pierwszym poście, po 5 min czytania i sprawdzeniu w komputerze stwierdził, że rzeczywiście jest coś takiego i zgodnie z procedurą muszą sprawdzić czy radio kwalifikuję się do tej procedury i chciał umówić kolejną wizytę na przyszły tydzień, po mojej stanowczej odmowie zgodził się na przetestowanie radia od ręki, z zastrzeżeniem że zajmie im to jakieś 1.5h, oczywiście zgodziłem się i po powrocie serwisant stwierdził, że zarówno data produkcji, numer seryjny oraz ich testy (polegające na wyjęciu uszkodzonego radia i podłączeniu innego w celu sprawdzenia czy działa) okazały się pozytywne. W związku z tym, w poniedziałek wyślą reklamację do Boscha i w ciągu 2 tygodni powinni otrzymać nowe radio i skontaktują się ze mną w celu uzgodnienia terminu na montaż nowego radia. A póki co mój pulpit wygląda tak:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dodatkowo na prośbę forumowicza zapytałem się czy samochód produkowany na rynek niemiecki a obecnie zarejestrowany w Polsce również podlega tej naprawie, serwisant stwierdził że w jego ocenie TAK, ale ostateczna decyzja jest podejmowana przez kogoś kto zatwierdza reklamacje w systemie Bosch. Więc to żaden pewniak.

Ostatnio edytowane przez teqton ; 16-11-2013 o 00:42
teqton jest offline   Odpowiedź z Cytatem