Cytat (zapożyczone z bratniego forum):
Witam serdecznie
Nie wiem jak sprawa wygląda w C-Maxie ale opiszę jak to jest u mnie,może to pomoże (ford focus II ghia z denso i zmieniarką cd)
Wejście audio widać od razu po otwarciu schowka (szare z dziurką na jacka),co do modułu BT,moja foka go nie miała pomimo że ghia. Dokupiłem moduł BT/VC na ebay. W foce 2 serce nawigacji czyli napęd dvd znajduje się nad schowkiem pasażera (po otwarciu schowka,na górze widać czarną,dużą zaślepkę-po jej wyciągnięciu i odkręceniu dwóch srebrnych motylków, napęd opada pod kątem 45 stopni i możemy wtedy wyjąć płytę z mapami lub dokonać update),ale to nie wystarcza żeby dostać się do ew.modułu albo do zamontowania go.Trzeba wymontować cały schowek pasażera,następnie odkręcić napęd dvd z metalowej szuflady (4 śrubki torx gdzie przednie jakoś idzie,a te tylne to niech szlag trafi-gimnastyka),odpinamy kable z tyłu dvd i wyciągamy napęd,dopiero wtedy można zobaczyć moduł (nad napędem),jak wspomniałem ja go nie posiadałem.Wtyczkę do modułu znalazłem oklejoną taśmą izolacyjną i przymocowaną do wiązki kabli przy drzwiach,odkleiłem,podłączyłem do modułu i przykręciłem go jedną śrubką do szyny nad dvd. Procedura składania wszystkiego do kupy i miałem zamontowany moduł,ale jeszcze trzeba dokupić mikrofon bo go też nie ma.Mikrofon kupiłem w aso i zamontowałem go w szarym plastiku w lampce w podsufitce (jest tam miejsce na niego,trzeba wyciągnąć gąbkę-zaślepkę i podłączyć wtyczkę)To wszystko,BT działa bez problemów,VC też tylko że komendy trzeba wydawać po angielsku. W mojej foce kable były,nie wiem jak w innych fordach,ale sądzę że jak montują denso to wiązka też jest,tylko czasem nie dodają modułu i mikrofonu.
Teraz ode mnie:
Mam oryginalny BT/VC 4M5T-19G488-AR (RX-1C) i łączy się z każdym smartfonem. Osobiście mam Galaxy S4- hula. Z Huawei, LG- hula także.
Cytat:
|
...Jaki program polecacie do nagrywania płytek. Ja nagrywałem Alcoholem 120%, ale jak dotąd bez efektów. Dzisiaj kupiłem płyty verbatim DVD-R i spróbuję, ale może powinienem zastosować inny program?
|
Na kompie mam kopię zapasową map w formacie obrazu płyty. Nagrywam zawsze programem ImgBurn i nigdy nie miałem problemów z czytaniem map. No chyba, że nagrasz za szybko, na badziewnej płycie, lub DVD w aucie mówi pa pa.
Wg mnie ten zestaw w Mundku Mk3 nie zahula. Oferowany "pająk" na allegro jest do Mk4, tak samo zresztą jak moduł BT/VC. Ty musisz mieć moduł o symbolu RX-1C, czyli max. do symbolu 5M5T-19G488-xx.