Cytat:
|
dolorek...schemacik jest niepoprawny...nie jestem pewien dokladnie w ktorym miejscu jest powrot z by-passa ale wg. twojego schematu uklad nie moglby wogole dzialac.
|
Zrobiłem foty, może nie wygląda jak dokumentacja techniczna ale chyba czytelna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W załączniku widać silnik z boku, z opisanymi wężami chłodziwa: z silnika wychodzi mały obieg na nagrzewnice i duży na chłodnice oraz odpowietrzenie. Na drugiej focie widać przód silnika czyli powrót z nagrzewnicy do termostatu i zasilanie chłodnicy + powrót z niej też do termostatu. Zaznaczyłem też by-pass, który jest zamontowany zgodnie z serwisówką, której wyrywek też zamieściłem. Jest to więc chyba zgodne ze schematem, który podałem wcześniej, jak również nadal nie wiem jak to ma działać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
WSKAZÓWKA: Obok świecy zapłonowej trzeciego cylindra znajduje się czujnik temperatury głowicy silnika (czujnik CHT), który mierzy temperaturę głowicy cylindrów bezpośrednio, a nie na podstawie temperatury środka chłodzącego. Przy zamontowaniu czujnik odkształca się trwale i po wymontowaniu nie może być ponownie wykorzystany.
|
Co do tego tematu, zgadza się, w serwisówce tak jest. Czujnik jednak jest dość masywny, a wymagany moment dokręcenia 10Nm na pewno nie zdeformuje końcówki. Fakt faktem, iż zamiennik, który mam i kilka razy już wykręcałem wygląda ładnie. Kupiłem jednak dla pewności też drugi, używany, oryginał. Na nim faktycznie widać że końcówka jest ciut rozdęta (foto), chyba nie jest to fabryczny kształt. Oba czujnik działają jednak identycznie, różnica we wskazaniach minimalna, 2-3 stopnie. Możliwe, że chodzi więc o to, aby czujnik idealnie przylegał do powierzchni głowicy, bo raczej nie o to że fizycznie uszkodzi się półprzewodnik. Ja miałem na dole w otworze na czujnik taką małą plastikową przekładkę. Nie ja wymieniałem za pierwszym razem czujnik na zamiennik więc nie wiem czy była ona tam fabrycznie czy przyszła dopiero tam z zamiennikiem. Wydaje mi się, że może to zabezpieczenie przed zdeformowaniem końcówki czujnika ale wtedy nie ma bezpośredniego styku, a więc i temp. teoretycznie ciut mniejsza, a może dokładniej - wskazywana z opóźnieniem, bo czujnik jest w zamkniętym otoczeniu więc z czasem musi nabrać jego temperatury, nawet jak ma taką przekładkę.
Bump:
Cytat:
|
U mnie wskazuje temperaturę otoczenia napewno nie na minusie. Wczoraj było to jakieś 6-8 stopni.
|
Dziś sprawdziłem dla pewności jeszcze raz, temp. w garażu 13 stopni, oba czujnik wskazują -3. Nie mam pojęcia czemu tak jest.