Dreambox - peace
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Popieram to co napisałeś, trzeba sprawdzić rozrusznik itd. Też nie twierdzę, że remont kapitalny w każdym przypadku pomoże, bo nie odpalanie przy 0 stopniach to co innego. Z tym rozrusznikiem trzeba sprawdzić czy efekt jest taki jak z filmiku co zapodałem, czy faktycznie ledwo kręci.
ministerq. Sprawdziłem w Autodacie i... Masz rację. Teoria mówi o odprężaniu silnika przed uturbieniem, ale Ford widocznie tego nie zrobił. Wszystkie silniki 1.8 czy to D czy TD w fiestach i mondziakach z lat 90-2000 mają podawany zawsze stopień sprężania 1:21,5. Przyznaję się zatem - mój błąd. Można zatem uturbiać dowolne 1.8D
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W zakresie świec. Przesłaniasz drogę paliwa z wtrysku poprzez komorę spalania aż na tłok, co zakłóca przepływ - ale to moja teoria, bo tego nie testowałem. Może to nie ma dużego wpływu, ale jakie masz spalanie? Nie dymi na czarno jakby wtrysk lał? Ja nie uważam się za mądrzejszego od inżynierów Forda, którzy ten silnik projektowali i ulepszali od lat 80-tych... Skoro uznali, że takie świece powinny być to im wierzę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.