Cytat:
|
Wężyki są oba, na żadnym nie ma zwężki, są jednak fabryczne. Zwężkę mam np. na powrocie z nagrzewnicy - widać na mojej wcześniejszej fotce, tuż za bagnetem oleju. Cała instalacja drożna, jak pisałem wcześniej, płukałem cały układ wszystkimi możliwymi dziurami.
|
To zacznij od włozenia dyszek w wezyki odpowietrzajace bo pewnie nimi woda leje sie jak z weza do zbiorniczka wyrownawczego, a powinna bardzo delikatnie...tak aby odpowietrzała ale za wiele wody nie przepuszczała. (napewno wezyki sa puste na wylot?-upewnij sie)
jezeli zakladacie termostaty do obudowy -a w obudowie z boku jest powrót plynu na termostat-to zakladajcie tak termostat aby woda z nagrzewnicy nie byla przesłaniania przez boczną blaszke od termostatu.
ps. silnik diesla ma inna sprawnosc i dlatego trudno go zagrzac-tego sie nieda porownac. pozatym ford ma czujnik temperatury glowicy-rozwiazanie bardziej zaawansowane-szybciej reaguje na zmiany w silniku
a vw ma czujnik plynu-który jest bardziej stabilny-wiec w tym rozwiazaniu sie sprawdza. tutaj nie mozna tych obu przypadków porownac bo to inne silniki-diesel -benzyna.