Witam Kolegów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam taki problem , w sumie od kiedy mam Focusa .
Mam go od ponad 1,5 roku , nie wiem jak powinno chodzic w nim wspomaganie ( przedtem jezdzilem Peugeotem 207 i bylo bardzo lekko ) w moim Focusie jest troche ociężale ... przy parkowaniu trzeba sie namachać , mało tego przy lekkich naprężeniach kierownicy są drgania dosc spore .
Pompy nie słychac , mooże czasami na zimnym silniku przez chwile ale tylko czasami , ogólnie cały silnik , skrzynia wszystko było zarzygane olejem i innymi , ktos nie dbał o samochód i z miski jak i z filtra leciał olej . Teraz wszystko juz zrobilem tylko zastanawiam sie nad tym wspomaganiem ;/ jak myslicie co może byc ? Wyciek moze był ale go zmyłem razem z tym olejem ...
jest to wersja MK1 1.8 TDDI 3drzwiowy jeżeli ma to jakieś znaczenie .
ogólnie jak sie patrzy za silnik od strony maski to jest taki elastyczny gruby przewód cały czyms zalany na pół włożony do maglownicy czy co to tam jest , wszystko brudne w tych okolicach , tego przewodu nie da sie nałożyc do konca taki sztywny jest ...
Napisałem dokładnie jak sprawa wyglada , co myslicie ?
a no i piszczy mi Alternator ... przebieg to 203 000 , piski sa tylko na biegu jałowym ! łożysko czy sprzęgło ?
Dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.