View Single Post
Stary 20-11-2013, 11:07   #16
marcinbb
ford::average

Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Jakiego ubezpieczyciela polecacie na AC

Amortyzacja pomniejsza koszt zakupu nowych części. Ubezpieczyciel nie odda Ci 100% kosztów zakupu nowych części ponieważ Twoje były już "zużyte" i zamiast 1000 PLN dostaniesz 1000 PLN minus właśnie rzeczowa "amortyzacja" ile ona wynosi w zależności od wieku samochodu:
1 rok to chyba 10-20%
5 rok to 60% wartości
5 i więcej 60% wartości

Teraz sprawdziłem mnie tylko AC kosztowało 3964,56 i tym samym przepraszam ubezpieczenie nie kosztowało 4,5 k PLN a 5,5k PLN
AC+Assistance: 4k PLN
OC: 1400 PLN
Ale jak pisałem nowe prawo jazdy, zwyżka kradzieżowa, i zamieszkanie/zameldowanie Warszawa.

Na co jeszcze zwrócić uwagę:
- Rażące niedbalstwo
- Szkoda całkowita
- Katalog wyłączenia odpowiedzialności ubezpieczyciela
- Wartość auta w directowych nie chcą mówić ile dla nich samochód jest wart
- Termin zgłoszenia szkody
- Zdarzenia za granicą ( uwaga na termin deklarowany na ubezpieczeniu ile będziesz przebywał autem za granicą )
- "dodatek własny" za udostępnienie samochodu osobie poniżej 25 czy 26 roku życia i w następstwie tego kolizja/wypadek ( chyba + 1000 PLN )
- szkody powstałe w warsztatach samochodowych
- ubezpieczenie bagażu i elementów nie przytwierdzonych na stałe do samochodu mi nie oddali za CB- radio i GPS`a
- przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 30km/h w niektórych ubezpieczalniach wyklucza wypłatę odszkodowania
- szkody, których wartość nie przekracza 500 zł

Starczy tego w OWU i tak naczytasz się niestożonych rzeczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez marcinbb ; 20-11-2013 o 11:17
marcinbb jest offline   Odpowiedź z Cytatem