Odp: Dziwne buczenie w okolicach 0 stopni
Krzychu,ja powiem tak.Buczało mi na zimnym.Na gorącym tylko czasami.Szukałem ,słuchałem i nic.Przypomniałem sobie,że rolki wymieniałem wraz z paskiem (przejechałem na takim zestawie 23.000km) i się właśnie zaczęło.Przy zakupie zrobiłem błąd,bo kupiłem zamienniki TIMKEN (rolki),ale ori Motorcraft pasek.I co zrobiłem ? Kupiłem rolki oryginalne z jajem FORD.Z racji,że rolka główna napinacza nie występuje jako zamiennik,a oryginał tylko z napinaczem (450zeta w Kielcach) to kupiłem używkę całość z napinaczem na Allegro w dobrym stanie i za 120zeta z wysyłką.Nalatałem juz na takim zestawie prawie 38.000km i nic się nie dzieje.Jaki miałem odgłos ? Jakby buczenie a jak dałem gazu,to to buczenie przechodziło w lekki jakby gwizd.Po nagrzaniu silnika (wskazówka temp.około połowy),nagle wszystko się urywało bez znaczenia czy wolne obroty,czy w trakcie jazdy.Taki był mój przypadek.Może Ci to w czymś pomoże.
Powodzenia.
EDIT:
Zamiennik jest owszem...tańszy,ale dobrze działa nie zawsze na długo.Nauczyłem się kupować ori części.Taniej wychodzi niż co jakiś czas kupowanie zamienników,czego i Wam moi drodzy życzę.
Ostatnio edytowane przez mondas ; 20-11-2013 o 19:14
|