Cytat:
|
Bongo - czym różni się ta iskra od oplowskiej? Bo różnica w cenie jest ogromna (35 zł vs. 15). W te pierwsze raczej inwestować na razie nie będę, ale w te drugie... Hmm może nawet by się udało jakieś lublinowskie wygrzebać w garażu.
|
Prawdopodobnie sam odpowiedziałeś na pytanie czym się różnią - ceną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No pewnie jeszcze firmą.
Jeśli korpus jest taki sam (takie same rozmiary, taki sam gwint) to przypasuje. Chodzi tylko o to, żeby element grzejny miał długość 24mm.
Ja zamontowałem takie jak napisałem (Słoveńskie Iskry) właśnie ze względu na cenę. Stwierdziłem, że nie będę kupował świec Bosch-a za grube pieniądze (ktoś mi kiedyś na forum podał nawet numery świec które pasują), tylko znajdę podobną tańszą, aby w razie niepowodzenia nie było żal. Jeżdżę na nich od roku i działają bardzo dobrze pomimo że w zimie przed rozruchem grzałem je nawet przez 30sekund.
Może i te Iskry, które kupiłem posłużą krócej niż dajmy na to Bosche czy Beru, ale chyba i tak się opłaca zwłaszcza, że w razie czego wymiana świeczek w 1,8D/TD nie jest wcale taka kłopotliwa (inni - użytkownicy innych silników - często mają dużo gorzej).