Cytat:
|
A powiedz mi skąd to buczenie dochodziło, bo u mnie pod maską nic nie słychać owszem może być zakłócane przez klekotanie diesel. Ja to słyszę dosłownie za radiem tam się znajduje nagrzewnica...
Uważam, że taki odgłos oddaje płyn chłodniczy, który przez nią przepływa i albo płyn nie ma już swoich wartości albo dostał się jakiś syf, na który działa temperatura.
Też uważałem, że to rolki, paski itd i może i to one nie wykluczam tego.
Ale jedno, co mnie przekonuje to fakt, że gdy samochód jest zimny i to wyje do momentu nagrzania wskazówka do połowy wtedy przestaje i zostawiając tak samochód kolega poradził mi aby zrobić test i zagrzać samochód na maksa nawiewem wtedy wskazówka temperatury opadła do 1 kreski czyli 60 stopni i wycie znów się pojawiło
Niemożliwe jest aby przez ten czas rolka, czy pasek ostygła i zaczeła ponownie buczeć - to zaprzecza przecież temu
Co o tym sądzisz?????????
I powiedz mi wyło Ci to na zimnym silniku nawet w lato?
bo u mnie gdy jest np temperatura powyżej 11 stopni nawet jak silnik jest zimny nic wtedy nie buczy - co jest ciekawe.
|
Buczenie miałem słyszane tylko z kabiny z okolic radia i nóg pasażera.Pod maską nic nie dało się usłyszeć.Zdjąłem pasek ten co na altku jest ( strona pasażera) i odpaliłem.Była cisza.Znaczy nie buczało.Też nie sądziłem,że to rolki.Wziąłem pod lupę alternator.Został wyjęty,rozebrany i przy okazji wymieniłem szczotki.Nic mu więcej nie było.Wykręciłem jedną rolkę.Tą co jest osobno poza napinaczem.Nowa rolka (Timken) i miała luzy boczne.To samo dwie na napinaczu.A niby z niewielkim przebiegiem...ale tandeta...pomyślałem.Sklep FORD-a Łukawski,mam prawie obok siebie.Poszedłem i kupiłem dwie oryginalne MOTORCRAFT z logo FORD,ale głównej napinacza nie ma jako element wymienny.Nawet zamiennika.Allegro i szukam.Udało mi się kupić i za dwa dni miałem ori rolkę (tą jedną) z napinaczem.Zapodałem całość na auto i latam do dzisiaj i nic.
Czy mi buczało w lecie ? Owszem,ale tylko jak odpaliłem po nocy i dosłownie przez minutę...dwie.Potem przestawało.Zapomnij o testach rozgrzać/schłodzić.Szkoda Twojej pracy i czasu.Po prostu zdejmij pasek i sam posłuchaj siedząc w środku czy buczy dalej.Najlepiej po nocy kiedy silnik jest zimny,bo z tego co już przeczytałem,wtedy się tak dzieje najbardziej u Ciebie.Wiem,że to sporo roboty i ciasno niemiłosiernie,ale dasz radę.Pamiętaj,aby zdjąć pasek z koła pasowego wału.Jak będzie cicho...to rolki.A jak nie,to trza będzie szukać dalej.W moim przypadku i mojego zięcia,który też ma mdo mk3 z 2001r z podobnym przebiegiem,rolki były kierownikiem zamieszania.Wymieniliśmy na ORYGINAŁY i problem się skończył.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.