Cytat:
|
Ok, a jak oceniasz różnicę? Warto zmienić sprawne 4 standardowe świece na 24 mm? Czy różnica jest znacząca czy to tylko kwestia, że zamiast 15 sekund kręcenia masz teraz np. 10 sekund?
|
Szczerze to nie wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak chodzi o pozytywy stosowania dłuższych świec to zdaje się na opinie innych i zdrowy rozsądek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Często robię różne rzeczy przy autku hurtem i tak, gdy zmieniałem świece (te które wyjąłem też były sprawne z tym, że Motorcrafty z cienkim żarnikiem 20,5mm) wymieniłęm też przewód świec żarowych, przeczyściłem styki na rozruszniku, wymieniłem filtry. Dlatego ciężko mi powiedzieć ile poprawy dały świece, a ile inne ulepszenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do tego w tym czasie zamontowałem patent z grzaniem świec na przycisk monostabilny i zacząłem go używać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale świece na bank działąją lepiej niż poprzednie bo robiłem testy "na sucho" (podpinając świece do aku) i Iskry rozgrzewały się tak samo szybko jak motorcrafty. Dodając fakt, że Iskry mają dłuższy i grubszy żarnik to powierzchnia grzejna jest sporo większa