Cytat:
|
...
Opiszę tak jak ja to rozumiem, ale nigdy tego nie robiłem, więc nie daję gwarancji (Tadeusz potwierdzasz?)
1. aktywujesz DDS w zegarach i w BCM - proste
...
|
Czy jest to normalne, że po włączeniu systemu DDS w FF2FL wyskakuje komunikat o wyłączonym systemie ABS? Na pewno w czasie konfiguracji pomrugała żółta lampka ABS i jeżeli dobrze pamiętam na wyświetlaczu pojawił się komunikat o wyłączeniu ABS. W zakładce BCM wypisane takie dane:
Part number: 8M51-2C405-AA
Software version number: ESP (09.05.2007)
Last 3 Odometer Counts At Deflation Detection Warning
- 85652km
- 0km
- 0km
(wtedy jeszcze nie miałem zegarów zaktualizowanych przy tym przebiegu)
Last 3 Odometer Counts Ar Deflation Detection Reset
- 90621km
- 90611km
- 90609km
Tutaj już miałem zaktualizowane zegary.
Dodatkowe doświadczenie którym mogę się podzielić po zaprogramowaniu wszystkiego zrobiłem sobie 5km przejażdżki z obniżonym do połowy ciśnieniem w przednim lewym kole i niestety nic nie wyskoczyło. (co chyba potwierdza właśnie pierwsza lista)
Czy może w procedurach modułu BCM trzeba uruchomić funkcję "Deflation Detection System Learned Threshold Reset? Czy może coś jeszcze z GroupBoxu opisanego IVD/ESP Sensors Calibration?
Tak swoją drogą co oznaczają dokładnie wszystkie funkcje w tej zakładce procedur BCM? Może ktoś opisać po kolei do czego służą (i nie chodzi mi tu o przetłumaczenie na polski tylko wyjaśnienie działania i skutków jakie następują po wykorzystaniu ich)? I w jakich samochodach są użyteczne?