View Single Post
Stary 23-11-2013, 20:00   #660
kielich89
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.8 115KM TDCi
Rocznik: 11.2008
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Opiszę tak jak ja to rozumiem, ale nigdy tego nie robiłem, więc nie daję gwarancji (Tadeusz potwierdzasz?)
1. aktywujesz DDS w zegarach i w BCM - proste
...
Post #630 i ogólne nawiązanie do tematu DDS

Czy jest to normalne, że po włączeniu systemu DDS w FF2FL wyskakuje komunikat o wyłączonym systemie ABS? Na pewno w czasie konfiguracji pomrugała żółta lampka ABS i jeżeli dobrze pamiętam na wyświetlaczu pojawił się komunikat o wyłączeniu ABS. W zakładce BCM wypisane takie dane:
Part number: 8M51-2C405-AA
Software version number: ESP (09.05.2007)
Last 3 Odometer Counts At Deflation Detection Warning
  1. 85652km
  2. 0km
  3. 0km
(wtedy jeszcze nie miałem zegarów zaktualizowanych przy tym przebiegu)
Last 3 Odometer Counts Ar Deflation Detection Reset
  1. 90621km
  2. 90611km
  3. 90609km
Tutaj już miałem zaktualizowane zegary.

Dodatkowe doświadczenie którym mogę się podzielić po zaprogramowaniu wszystkiego zrobiłem sobie 5km przejażdżki z obniżonym do połowy ciśnieniem w przednim lewym kole i niestety nic nie wyskoczyło. (co chyba potwierdza właśnie pierwsza lista)

Czy może w procedurach modułu BCM trzeba uruchomić funkcję "Deflation Detection System Learned Threshold Reset? Czy może coś jeszcze z GroupBoxu opisanego IVD/ESP Sensors Calibration?

Tak swoją drogą co oznaczają dokładnie wszystkie funkcje w tej zakładce procedur BCM? Może ktoś opisać po kolei do czego służą (i nie chodzi mi tu o przetłumaczenie na polski tylko wyjaśnienie działania i skutków jakie następują po wykorzystaniu ich)? I w jakich samochodach są użyteczne?
kielich89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem