Odp: domontowanie tempomatu
Witam wszystkich zatempomatowanych - od wczoraj jestem wśród Was. Dzięki za obszerną lekturę i wyczerpujące ujęcie tematu - zajęło mi to parę wieczorów, ale naładowany wiedzą ruszyłem z działaniem. Kierownica z przyciskami - 250 zł Giełda Poznań ( przy okazji rogali marcińskich), przełożenie przycisków własnoręcznie ( świetny filmik instruktażowy na youtube), aktywowanie w IDS w zaprzyjaźnionym warsztacie - Gryfów Ślaski - Auto Test - 120 zł ( połowa drogi Jelenia Góra - Zgorzelec).
Jeszcze jedno - we wpisach przy przekładaniu przycisków oz wersji sprzed liftu do kierownicy po lifcie wszyscy piszą, że przedłużają jeden z kabelków od klaksonu- mnie udało się wysunąć ten kabelek z kostki i zamienić na dłuższy. Najpierw delikatnie wyczepić czerwony plastik, potem właściwy kabelek z kostki wypchnąć do przodu ( zacisk trzeba lekko odchylić), gdy już cała metalowa wtyczka wyjdzie z plastiku należy ją okręcić o 180 stopni i wsunąć z powrotem w gniazdo i dalej wysunąć całkowicie z wtyczki. Montaż odwrotnie. (Trochę cierpliwości i precyzji).
|