Cytat:
|
Kielich89, a Ty masz w ogóle ESP? Bylo trochę FF2 FL bez ESP tylko z absem
|
A jak mogę to sprawdzić, żeby mieć pewność?
Myślałem, że ten parametr z BCM'a to oznacza - Software version number: ESP (09.05.2007) poza tym, z ekranu pomiędzy zegarami mam opcję wyłączenia ESP, i kiedy trochę za mocno poszaleję, włącza się coś na styl ESP i informacja na zegarach taki samochodzik z dwiema falami pod nim.
Bo od ABS'u jest oddzielna chyba taka z napisem ABS w kółku lub dwóch.
Cytat:
|
A przed obniżeniem powietrza do połowy zrobiłeś nastawienie ciśnienia w oponach?
|
Tak oczywiście zrobiłem to.
Teraz jestem po kolejnej próbie, kiedy tamta nie wyszła napełniłem powietrzem obie przednie opony po równo do 2,5 Barów zrobiłem SET->Ciśn. Opon (czy jakoś tak) pojeździłem tak z tydzień i wczoraj podszedłem znów do testu spuściłem powietrze z jednego przedniego koła do ok. 1 Bara i przejechałem ponad 5 km w takim stanie, zakres prędkości od 20 - 110km/h kilka zakrętów i dłuższa prosta. Niestety system nie zareagował.
Cytat:
|
U mnie zadziałało jak mi przebiło oponę i zeszło powietrze.
|
Jeżeli to ma działać w momencie kiedy praktycznie wcale nie ma powietrza w kole to szczerze mówiąc ten system jest dla mnie bez większego sensu. Ponieważ przy wczorajszej próbie mając różnicę 1,5 Bara na kołach wyraźnie odczuwalne było ściąganie samochodu z prostego toru jazdy. Dla nawet mało doświadczonego kierowcy jest to raczej wystarczający znak, żeby zainteresować się o co chodzi i spojrzeć na opony bo wizualnie też była różnica widoczna.
Pozdrawiam
RK