Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 26-11-2013, 14:51   #396
arttk
ford::advanced

Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.3 Duratec (SEBA) 160KM benz + LPG
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Handlowiec z Viakena spytał tylko do jakiego auta chcę podłączyć kabel, więc odpisałem mu, żeby zaczęli produkować kable z przełącznikiem jako dedykowane do Fordów, albo zrobili płytkę na STN1170 zamiast STN1110, bo cena chipa jest prawie taka sama. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i na tym konwersacja się skończyła.

A poradziłem sobie tak, że w Viaken zamówiłem dużą wtyczkę z wszystkimi pinami, jest identyczna jak ta z kabla i z niej przełożę piny.

Zatem jeśli chcesz kupić u nich kabel, to od razu zamawiaj dodatkową wtyczkę (rozmiar duży). Kosztuje 12,99, a na szukanie pinów po sklepach tylko czas stracisz i paliwo spalisz.

EDIT:

Wtyczka dotarła, udało mi się podłączyć przełącznik, ale pojawił się problem: ELMconfig nie chce z tym kablem gadać w MS-CAN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Na HS-CAN działa bez zarzutu. FORScan bez problemu przeczytał info o modułach i błędy w MS-CAN, ale ELMconfig wyrzuca błąd, że nie rozumie co ten do niego mówi. Pokombinuję jeszcze jutro, zobaczymy, czy coś da się z tym zrobić.

Ostatnio edytowane przez arttk ; 26-11-2013 o 23:59
arttk jest offline   Odpowiedź z Cytatem