Cytat:
|
Posiada ktoś schemat elektryczny pajaczka typu 8g9t-14n000-ba , czyli 22 pin do navi nx ?
|
o i ja również przyłączam się do prośby, gdyż poniekąd w tejże sprawie, z tym, że prośba o łopatologicznie objaśnienie, bo mimo, że wątek przewertowałem, to odpowiedzi trudno było mi znaleźć dla przypadku podobnego do mojego, poza lakonicznym stwierdzeniem, że NX potrzebuje mikrofonu. Bo tak się złożyło, że "zachciało" mi się zamienić starego dobrego (oryginalnego) Sony 1CD z MP3 na NX
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie dzwięk a konkretnie nie działający mikrofon, który nota bene powinno dać się rozwiązać pajączkiem 22pinowym, którego posiadam. Ale do rzeczy w Soniak-u chodziło sobie wszystko pięknie w parze z (fordowskim wynalazkiem USB) AU7T-19C112-AR (tel, książka, streaming BT, VC, AUX przez którego podłączałem dzieciakowi tablet w czasie podróży) i działało to na własnoręcznie przerobionym pajączku (z mojego oryginalnego 22CB zrobiłem 22CA) jak na zał. rys. (zestawiłem również połączenia oznaczone przerywanymi liniami). Po włożeniu NX-a i zabawie ELMConfig v.0.2.6
- Incar entertainment=Nav High Level CD + AM/FM Radio
- Voice control=With Voice Control
- Microphone=With Microphone
- Bluetooth Handsfree=BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation
- (trudno mi jeszcze wnioskować o konsekwencjach, ale pokusiłem się też o ) Front centre mounted display = With Display - Touchscreen
na conversie pojawiła się dodatkowa ikonka nawigacji a w opcjach odtwarzania (standardowo, bo już to miałem wcześniej przy soniaku) BT Audio. Radio gra, książka tel jest, MP3 z komórki gra i słyszę (!)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., pani od VC gada, ale kiedy odpowiadam jej to olewa mnie - "common cancel" [podejrzewam że gdy zadzwonie to mnie słychać też nie będzie]. Mikrofon (który z Sony działał) mam wpięty bezpośrednio w pajączek pod piny 7 i 8. Czy dla obecnego przypadku muszę kabelkami wpinać się w gniazdo przy radiu (vel. ciąć przewody), czy może jest to kwestia pajączka (wpięcia się w inne piny), tudzież "powrotu" do 22CB ?
Pozdrówka
Z pokorą przyjmę wszelkie "gromy" jeżeli faktycznie gdzieś wcześniej opisany przypadek do mojego już był, niemniej czas ~2h na przeczytanie od str.1 wątku - bezcenne