Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 27-11-2013, 10:08   #1121
sseebbaa1
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo ST220 / S-Max mk2 / Volvo C70 2.5T
Silnik: 3.0 V6 265 KM / 2.0TDCi 150KM (chip 200 KM) PowerShift
Rocznik: 2005.11 / 2015.07
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał shreku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hohoho, taki kapeć na zimę?? Nie szkoda Ci felg i plomb w zębach? Wole nie wiedzieć jakie w takim razie masz na lato
Na lato mam taki sam rozmiar. Czyli zimówki po prostu zakładam na standardowe felgi ST.
Mój ST220 jest dodatkowo obniżony, więc jak będzie głęboki śnieg to i tak nim nie wyjadę - nie chcę robic za pług.
Mam ten komfort, że w rodzinie jest jeszcze S-Max i to on będzie się męczył z głębszym śniegiem.
A w Mondeo liczy sie dla mnie prowadzenie. Lubię sztywne zawieszenia.

Cytat:
Napisał jacekn8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moją uwagę za to przykuły najnowsze Bridgestone LM32, kosztują 430 z hakiem
Najnowszy model zbierający najwyższe oceny to LM-32S (patrz test ADAC 2013). Ta literka "S" oznacza nowszą, lepszą mieszankę gumy.
Jeżeli piszesz o LM-32 (bez "S"), to chyba masz na myśli jednak wcześniejszy model, który z tego co pamiętam miał przeciętne oceny w testach.
Ostatnio sprawdzałem te LM-32S i chciałem nawet takie kupić, ale na razie nie występują one w rozmiarach na 18 cali. Jest to na tyle nowy model, że na polskiej stronie producenta w ogóle jeszcze nie pokazują go. Natomiast niemiecka strona wskazuje, że LM-32S produkowana jest tylko w rozmiarze 17 cali.
sseebbaa1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem