Temat: [Mondeo 2000-2007] Uszkodzone wtryski ? 2.0 benzyna
View Single Post
Stary 30-11-2013, 10:14   #26
papilio
ford::average

Model: Ford Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: Uszkodzone wtryski ? 2.0 benzyna

A jak bedzie sie zachowywał silikon w tak wysokiej temperaturze jak silnik się nagrzeje?

Bump: Mam mały problem który powoli narasta. Przy dodaniu gazu przy takim mocniejszym depnięciu powiedzmy tak do 3500 obrotów zdaża się ze, np na 2, czy też 3 biegu przy przyspieszaniu czuć po 1, nieraz po 2, nieraz wcale takich szarpnięć.. To jest takie jakby mnie ktos na lince lekko pociągnął i od razu puścił. Zastanawiam się czy to czasami nie są przewody albo cewka. Tzn początek destrukcji... Narazie nie jest to uciązliwe, jak powoli dodaje gazu to jest ok. Nie wiem też w sumie jak powinien źle choodzić silnik gdyby np na 3 tłokach był. Nieraz na zimnym jak odpalam to tak dziwnie jest. przez ułamek sekundy. W sumie gdyby cewka to chyba nie dal by rady na 3 np 130 uciągnąć... przy 6000 obrotów. hmm sam nie wiem. Może to kwestia sprzęgła... albo techniki jazdy. Naogół delikatnie jeżdżę. Te szarpniecia różnie się zdażają są raz lekkie raz mocniejsze. Wczoraj na 10 km w mieście wcale, przed wczoraj z 5 razy, przedetem tez kolo 5... Nie wiem czy jeszcze czekac i jezdzic az sie ujawni co sie dzieje naprawde, czy też prubowac to naprawiać....
papilio jest offline   Odpowiedź z Cytatem