sprawdze światło w podsufitce zapale je przed przekreceniem kluczyka a po przekreceniu powinno przygasnąc i w momencie wyłączenia świec -grzania powinno być wtedy pstryk, którego nie umiem usłyszeć a świato powinno zaświecić mocniej...
WojtekJanus,
Wysłałeś mi linka ze zdjeciem tego uszlachetniacza do paliwa STP, ale na nim też piszę, że to antyżel, a mówisz, że ma nie być to desperand,
Może daj mi linka z opisem i zdjęciem tego, co Ty używasz prawidłowego do całego układu STP.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sorry za zamieszanie.
kalel82
"Świece żarowe podgrzewają komory spalania, co ułatwia rozruch zimnego silnika. W fazie ogrzewania wstępnego moduł PCM otrzymuje sygnał z informacją o temperaturze silnika z czujnika temperatury głowicy cylindrów (CHT) i na tej podstawie określa czas ogrzewania wstępnego. Im niższa temperatura, tym dłuższy czas ogrzewania wstępnego. Czas maksymalny wynosi 8 sekund przy temperaturze -20°C lub niższej. Przy temperaturze powyżej 80°C nie ma fazy ogrzewania wstępnego."
tak piszę w linku co mi podałeś i poście nr 3
8 sekund niby mam maksymalnie grzać swiece, gdy temp jest -20 lub mniej,
- i czemu nie którzy piszą, że po 30 sekund grzeją świece osoby doświadczone z forum.
a co gdy jest np -10 czy 0 stopni?, ile wtedy grzać.
i grzać tyle ile się uważa, czy do pstryku, bo teraz to wszystko zaczyna się mieszać.
i jeszcze jedno ja przed odpaleniem samochodu trzymam ukryty przyciska bez niego nie odpale samochodu może on mieć jakiś wpływ, że nie ma pstryku?