Cytat:
stanie. Będę trzymał kciuki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakby jeszcze jakieś pytania to wieczorem powinienem być
|
dzięki wielkie za rady, operacja zakonczona sukcesem pompa smiga aż miło ale nie obyło się bez problemów, po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się że pompa działa cichutko ale kiepsko i dopiero od 1500 obrotów coś tam wspomaga, a wczesniej wyczytałem na forum że może to być problem z za grubą uszczelką, nie byłem pewien czy dostałem 0,8 czy może dali mi 1 mm, bo brak oznaczeń na płycie, no i masa niecenzuralnych słów, godzina przerwy, mój humanistyczny umysł z domieszką technika mów mi że to niemożliwe żeby grubość uszczelki mogła mieć taki wpływ....może zawór źle założyłem, no nie jest ok.... powrót i wszystko od początku, na szczęscie okazało się że nie trzeba sciągać ani kolektora ani napinacza żeby wyjąć pompę.
wynik najprawdopodobniej założyłem do góry nogami pierscień w którym chodzi wirnik. Po złożeniu od nowa z trójkącikiem na górze radocha jak nie wiem co, chodzi idealnie, nie wyje, nie cieknie
jeszcze raz wielkie dzięki za rady i fotorelacje
p.s jakby ktoś chciał uszczelkę gambit do wycięcia to mam jeszcze z metr więc mogę podzielić przynajmniej na 10 szt. łożysko też mam nowe jakby komuś się przydało, a jakby ktoś miał problem ze zdobyciem reszty to uszczelniacze też moge zorganizować na szybko
pozdro