Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 02-12-2013, 01:17   #1392
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli u mnie Connector C wygląda jak na zdjęciach... , to dla NX-a zamieniam miejscami niebieski(10) i czarny(6) bo w NX Audio Ground jest na 6, zaś pajączka robię tak, że zwieram [1-3, 2-4 bez tego też się obejdę jeśli mikrofonu nie mam wpiętego w oryginaną instalację], 5-7, 6-8, 9-12, 10-13, 11-14, 15-18, 16-19, 17-20.
no i pozamiatane NX gra, pokazuje i słucha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

wnioski i konkluzję dla potomności i chętnych do zamiany we własnym zakresie (i zaoszczędzenia dobrych kilku stówek) sony 1 CD na NXa współpracującego z BT/USB (u mnie o oznaczeniu AU7T-19C112-AR) w mk4 przedliftowym z pajączkiem 22 pin:
  1. pajączek wg schematu podesłanego przez kol Kolonez:
    [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
  2. modyfikacja wiązki "wchodzącej" do radia/navi, a konkretnie białej wtyczki umiejscowionej w quadlock'u:
    zamieniłem ze sobą miejscami kabelki które siedziały w pinach 10 (kabelek niebieski) i w 6 (kabelek czarny)
    [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
  3. podłączenie mikrofonu pod piny 3,4 tudzież pin 1,2 (jeśli ktoś ma wpięty mikrofon w instalacji fabrycznej to te kabelki idą mu na pin 1 i 2 pajaczka 22 pinowego i nie musi nic wpinać do pajączka)
  4. ustawienia w centralnej konfiguracji komputera [podaję ustawienia jakie mam u siebie i w moim przypadku działa]:
    • Incar entertainment=Nav High Level CD + AM/FM Radio
    • Voice control=Advanced Speech Recognition
    • Microphone=Without Microphone
    • Bluetooth Handsfree=BT/VC High + BT Audio + USB + Navigation
    • Front centre mounted display = Without Display
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem