View Single Post
Stary 03-12-2013, 21:06   #329
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał ukiuki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Mam taka sytuacje po włączeniu zapłonu zapalają sie światła pozycyjne ( przełącznik w pozycji 0 - bez auto) czy na tej podstawie można stwierdzić , że mam wersje ze światłami dziennymi i powinienem manipulować czy bezpiecznikach? Czy to normalne że zapalają sie tylko postojówki czy w ogóle nie powinno nic świecić? Będę wdzięczny za odpowiedz i poradę dość prostym językiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Postojówki pala się, bo jest na pewno założony bezpiecznik F110 (oraz być może także bezpiecznik F113). Trudno zgadnąć czy masz mostek oporowy niezbędny do działania świateł dziennych - trzeba sprawdzić czy jest zainstalowany przekaźnik R15 - jeśli tak, to czy sprawny jest bezpiecznik F135.
Jeśli brak jest pinów w gnieździe przekaźnika R15, to GEM (skrzynka bezpieczników) nie jest przystosowany do instalacji fabrycznych świateł dziennych.

Ten przypadkowy GEM na załączonym zdjęciu poglądowym nie jest przystosowany do obsługi fabrycznych świateł dziennych.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GEM.jpg (83.2 KB, 222 wyświetleń)