Pozwoliłem sobie na skompilowanie informacji dotyczącej mojej polemiki z artexem - zacytowane fragmenty pochodzą z artykułów na portalu poświęconym sprawom opon właśnie.
Pogrubienia i skróty są mojego "autorstwa"
Cytat:
Czy można zmienić rozmiar swoich opon?
Można kupić opony w innym rozmiarze niż przewidziany przez producenta, czy to w celu podrasowania auta, czy też szukając oszczędności. Należy jednak pamiętać o ścisłym przestrzeganiu zasad ze względu na ryzyko naruszenia przepisów oraz niebezpieczeństwo wypadku.
...
Decydując się na opony o innej wielkości, należy przestrzegać zasad równoważności rozmiarów.
Jakie zatem kryteria należy uwzględnić, jeśli chcemy zmienić rozmiary opon? Otóż musimy wziąć pod uwagę co najmniej trzy czynniki:
• indeksy nośności oraz prędkości w nowym rozmiarze muszą być co najmniej równe (lub wyższe) niż oryginalne opony.
•Średnica zewnętrzna opony musi być taka sama jak oryginalna, by zachować właściwości auta, zwłaszcza prędkość na liczniku oraz ustawienia układów wspomagania jazdy (ABS, ESP…).
•Miejsce na poziomie nadkoli musi być wystarczające, by zmieścić tam nowy rozmiar opon (należy pamiętać o dodatkowym marginesie miejsca, jeśli planujemy zakładać łańcuchy zimą).
Warto wiedzieć, że istnieją tabele teoretycznej równoważności rozmiarów zawierające kryteria określone przez europejskie stowarzyszenie producentów ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation).
...
Homologacja producenta twojego samochodu zawiera szczegółowe parametry dotyczące opon: szerokość, wysokość, średnica, indeks nośności, indeks prędkości. Dane te umieszczone są na boku opony.
Przy wymianie ogumienia należy korzystać wyłącznie z opon posiadających identyczne parametry, jak opony montowane fabrycznie.
Mimo to, w niektórych przypadkach prawo toleruje pewne odchylenia w stosunku do opon pierwszego wyposażenia:
•Jeśli zachowany zostanie oryginalny obwód toczenia opony (tolerancja: + 1.5 % ; - 2.5 %);
•Jeżeli indeksy nośności i prędkości posiadają wartości równe lub wyższe od opon oryginalnych.
|
Mea culpa - napisałem wcześniej o odchyleniu +/- 2%, ale jak sie okazuje jest troszkę inaczej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oprócz tej jednej małej nieścisłości, wszystko co napisałem wcześniej okazało się prawdą i jest zgodne z przepisami.
Jeszcze ktoś ma watpliwości co do tego?
I znowu podkreślę jeszcze jedno - nie mówię tutaj: "nie montuj fabrycznego rozmiaru opon", ale mówię: "jesli chcesz inny niż fabryczny rozmiar ogumienia, nic nie stoi na przeszkodzie, byle byś przestrzegał zasad, które mówią o doborze odpowiedniego zamiennika tego rozmiaru".
I kolejna rzecz - minimalnym dopuszczalnym indeksem nosności zgodnie z fabryczną homologacją jest 93, ale prosze mi nie insynuować, że twierdze, żeby nie zakładac opon z indeksem 98 (
tak jak napisał artex) - NIE, po prostu twierdzę, zgodnie z dokumentami, które posiadam, że jezeli ktoś ma do wyboru tańsze opony z indeksem w zakresie 93-97 lub droższe z indeksem 98 w górę, to może zgodnie z prawem (i homologacją) założyć te z niższym indeksem.
I jeszcze jedno - prawie zawsze lepiej jest zamontować opony z wyższym indeksem nosnosci (
szczególnie jesli bardzo często jeździ sie pełnym obciążeniem), ale podkreślam, homologacja (
a przynajmniej taka jaką ja posiadam) mówi, że
wystarczy indeks 93 i jest on minimalnym dopuszczalnym
EDIT
Gwoli "sprawiedliwości" musze wspomnieć jednak o tym, że na stronie z której pochodzi cytowany tekst dotyczący zamienników opon, znalazłem również info, ze opona do S-Max'a ma indeks nosności 98 - zadałem pytanie tego dotyczace (pewien "konflikt" tej informacji z tym co jest w dokumentach mojego auta wpisane) - zobaczymy czy odpowiedzą skąd pochodzi info o tej homologacji i jak sie ona ma do tego co jest w konkretnym aucie wpisane w homologacji.