Z indeksem nośności jest tak:
S Maxy i Galaxy na polski rynek - przyjeżdżały i przyjeżdżają na oponach wzmacnianych czy jest to 16, 17 i 18 cali.
Z tego co pamiętam w poprzednich latach w homologacji było np. 225/50/17 98 czyli wzmacniane.
Ale, zrobiłem jak napisałeś - sprawdziłem świadectwo homologacji z tego roku i ....czarno na białym jest ....225/50/17 94 H !!!! - akurat w przypadku 2.0 TDCI- 103 KW, czyli 140 KM.
Bez wątpienia może to wprowadzać zamieszanie co właściciel auta ma założyć. Mag ma homologacje niemiecką jak rozumiem i ma indeks "93", obecnie polska homologacja to minimalnie "94" ....
Zapytałem najmądrzejszych w Ford Polska
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - i trzymamy się tego co jest w homologacji .
Przyznaję, że w większości przypadków i Klienci i Dealerzy Forda sugerują się tym co było i jest montowane fabrycznie.
Od 2006 roku - "przyjęło się" na rynku polskim że Smax/Galaxy to opony wzmacniane bo:
1 takie opony sa montowane fabrycznie
2 tak było we wcześniejszych homologacjach
3 bo auto cięższe od Mondeo, które ma "95"
4 bo możliwość przewozu 7 osób, więc jest uzasadnione stosowanie opon wzmocnionych.
Ale fakt jest ! I Mag ma racje w tym przypadku ! Jeśli ktoś posiada świadectwo homologacji z indeksem 94 - to może takie opony zamontować .
Tak przy okazji napisze jeszcze wiecej - miałem okazję jeździć S maxem z oponami 225/50/17 94 i po pierwsze primo ....
1. o ile przy normalnej jeździe jest ok - to w przypadku jazdy typu "szybcy i wściekli"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czuć że opona bardziej pracuje - jej boki są wyraźnie miększe.
2. po zaliczeniu kilku większych dziur - dwie opony się poddały -pojawiły się wybrzuszenia ,co po zmianie na opony "98" czyli tzw. wzmocnione nie ma miejsca...