View Single Post
Stary 05-12-2013, 11:32   #10
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Przegub zewnętrzny wymiana razem z półosią ?

pracowalem jakis czas w aso..wiem jak sie robi...
wszystko zalezy od:, mechanika, czasu, pogody, humoru....tak samo jak u zwyklego mechanika...
owszem aso ma plus-ma materialy do nowych samochodow,
ale ma tez minus-pod robota podpisuje sie aso a nie konkretny mechanik.

mialem naprawe z OC w aso.
oddalem bo mi sie nie oplacalo samemu babrac...
szkoda ze nie wierz jak aso mi blachy i lampy poskrecalo-kowal pewnie by lepiej zrobil.
A tapicerka od drzwi-miałem wszystkie srubki-po wyjechaniu kilka miesiecy pozniej zauważyłem podczas sprzatania ze te drzwi co mi wymieniali mają wszystkie a z tyłu nagle zaczeło srubek brakowac.
A zapomniałem napisac-kierunkowskazów z przodu wogole zapomnieli podłączyc-kapnołem sie jak na ulice wyjechałem.

na szczescie to tylko drobiazgi byly i na wierzchu...bo gdyby szkoda byla wieksza to pewnie tez mialbym moze problem z polosiami czy przegubami jak kolega wyzej napisał ze po wymianie połosi

A to nie wszystko-jak wróciłem na poprawke kierunków to gosc ktory zabrał moj samochód myslał chyba ze w biurze nic nie słychac...to siedziałem sobie przy biurku i słuchałem jak bieznik z moich opon zostaje na kostce przed warsztatem bo gość musiał przecierz jakos na warsztat wjechac aby kierunki podłączyli.

acha- i urwali jedno ucho od kratki wlotu powietrza-ale pisali odrazu do mnie ze to chyba musiao byc podczas szkody-na szczescie taki drobiazg ze niemiał wpływu na nic i kratka i tak dobrze siedziała.

A wszystko to w ASO-forda rzeszów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

to była tylko 1 naprawa -a uwag mogłem miec kilka-tak jak wymieniłem

Dlatego nie wierze ze koledze Creek73 padł przegub nagle po robieniu połosi-gdzie miał to az 2 razy robione i nie wierze ze jesli zostawił samochód i go nie było przy nim to sie z nim cackali.
A do tego
Creek73 -po roczniku wierze ze mozesz jezdzic spokojnie (im człowiek starszy tym bardziej mu sie szaleństw odechciewa) wiec uszkodzenie w tym przypadku przegubu w tak krótkim okresie jak dla mnie to absurd.
Cytat:
Napisał Creek73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto ma dopiero przejechane 18000 i jest 2 miechy po gwarancji.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 05-12-2013 o 11:35
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem