Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak dołożyć czujnik deszczu?
View Single Post
Stary 08-12-2013, 10:23   #9
ralf88
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 2.0 benzyna+LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jak dołożyć czujnik deszczu?

Wymieniłem szybe na taką pod czujnik zakupiłem lusterko fotochrom , czujnik i włącznik świateł z funkcją auto ,dokupiłem też oryginalną wiązkę od gem do lusterka i czujnika, zmieniłem IDS -em w konfiguracji na światła auto - efekt światła automatyczne działają ,lusterko też się sciemnia ale czujnik deszczu nie działa. W konfiguracji nie znalazłem parametru gdzie można wybierać między czujnikiem deszczu a jego brakiem.co jeszcze muszę zmienić? może manetkę od włączania wycieraczek? auto mondeo 2008r z marca 2.0 benzyna +lpg -golas(dokładałem convers+, sony 6cd DAB,BT+VC lusterka składane z lampkami,lampki w drzwiach zamiast odblasków,tempomat,podświetlane klamki i schowki w drzwiach i wszystko działa) a ten czujnik deszczu nie działa- wycieraczki nadal pracują w trybie czasowym ustawionym na manetce, proszę powiedzcie co jeszcze wymienić lub może trzeba wiązkę zmodyfikować lub coś IDS-em zmienić.może trzeba zmienić cały pająk (do niego podłączone są manetki) czy czujnik deszczu może być uszkodzony a czujnik zmierzchu sprawny? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ralf88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem