Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem MONDEO MKIII TDCi 2.0 130PS KOMBI rok produkcji 2004 - skrzynia 6 biegów (podejrzewam, że typ MMT6 ?!?).
Poza przebojami z zawieszeniem i turbiną nie było z nim większych kłopotów - aż do teraz - stuknęła mu 300(t)k(a) na liczniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i sprzęgło zaczęło domagać się wymiany.
Ponieważ autko ma już prawie 10 lat nie chcę za bardzo w niego inwestować więc stanęło na zakupie zamienników części - a konkretnie na LUKu.
Problem polega na tym iż różni sprzedawcy podają mi RÓŻNE wersje części do mojego modelu. Stąd pytanie: JAKI NR KATALOGOWY KOŁA DWUMASOWEGO ORAZ SPRZĘGŁA FIRMY LUK powinienem zamontować w moim mondku???
w wypadku koła dwumasowego otrzymałem dwa numery które różnią się "kątem natarcia" oraz ceną.
A. 415 0168 10 (kąt natarcia 14)
B. 415 0378 10 (kąt natarcia 16)
jesli chodzi o sprzęgło to podawane numery to:
A. 624 3136 34
B. 624 3136 09
Docisk i siłownik również miały inne wersje w zależności czy były w zetawie czy poza - nikt nie potrafił mi odpowiedzieć czy są to takie same części!
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć KTÓRE będą pasowały ? każdy sprzedawca twierdzi, że ma racje - ja z kolei nie chcę przepłacać (różnica ceny to prawie 80%) no i chcę mieć pewność że części będą pasować.
Pozdrawiam
FR