Miałem wymieniana szybę czołową w sobotę, dzisiaj był pierwszy słoneczny dzień i zauważyłem że pomimo rażenia mnie w oczy słońcem (ostre światło jak to w zimie bywa) światła nie gasły samoczynnie (wydaje mi się że oryginalnie już przy nawet niższym nasłonecznieniu łapało).
O dziwo czujnik deszczu wydaje się , że poprawie działa (nie zauważyłem różnicy), jednak czujnik świateł kiepsko sobie radzi.
Dopiero jak poświęcę mocną ledową latarka z bliska (prawie z przyłożenie do szyby w miejscu czujnika) to reaguje i gasi światła tak jak fabryka przewidziała (po 15 sek).
Może ktoś doradzić czy te oba czujniki pomimo "patrzenia" przez jedno okienko szyby działają niezależnie i czy może być tak że deszcz działa ok, a światła słabo?
Doczytałem że pod czujnik daje się jakiś aktywator (żel, i takiego jakby silikonowego glutka) u mnie patrząc przez okienko szyby widzę takie jakby gluty, jakby powietrze w tym żelu się dostało, albo jakby było tam kilka glutów z wylanego kleju).
Poniżej zdjęcie zrobione na szybko na parkingu już w cieniu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4