View Single Post
Stary 10-12-2013, 21:01   #68
krycha007
ford::average

Imię: Krystyn
Model: smax
Silnik: 2,0L, 163km chip
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Środek do czyszczenia układu paliwowego .Forté Advanced .

Witam ponownie, silnik nie padł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pierwsze 100 kilometrów nie widziałem najmniejszej różnicy a czule słuchałem!!! A potem na chwilę zapomniałem, że coś lałem, przy kolejnych 200 wiele rzeczy się jednak poprawiło, a szczerze przypomniałem sobie jak odczułem różnicę.
Gdzie widzę poprawę, a gdzie jej nie dostałem?
- przy delikatnych mrozach (na razie -5) zapala od razu zdecydowanie ciszej
- miałem sporadycznie objawy szarpania na 3 biegu poniżej 2000 obrotów teraz tego nie ma!!!! i to mnie cieszy najbardziej!!!
- nie mam objawu pierwszego gaśnięcia, rano zawsze jak pierwszy raz odpalałem autko przy pierwszej próbie ruszenia gasł, zawsze myślałem że to moja wina, sprzęgło i gaz może nie szły w parze, ale teraz tego nie mam !!!
- zdecydowanie nie kopcę!!!! nieraz przy parkowaniu i przyduszeniu silnika lubił puścić dymka co widziałem w lusterkach, ostatnio cisza! nawet wylot rury czyściłem bo był okopcony, a teraz nie muszę! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- nie widzę zysku w mocy, według mnie go nie ma! a trochę na to liczyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- nie widzę zmniejszonego spalania, komputer nadal pokazuje 6,7

Być może to wszystko chęć zobaczenia poprawy, sam podchodziłem do sprawy jako do ciekawostki, ale na wiosnę kupuje kolejnego forte!!! nie wiem jak to działa i czy w przyszłości nie zaszkodzi, ale póki co jestem zadowolony.
krycha007 jest offline