Jeśli chodzi o nowe samochody to każdy powinien mieć wybór czy zamówić z ksenonami 35W czy 20W lub H7.
Ja kupując samochód nie miałem możliwości wyboru. Dlatego chciałbym mieć możliwość zainstalowania w przyszłości choćby namiastki ksenonów. Z pewnością nie po to aby zaszpanować przed sąsiadem ale dla komfortu i bezpieczeństwa. Jeżdżę dużo w nocy i do tej pory wkładam "mocniejsze" żarówki H7. Standardowe nie oświetlają drogi dostatecznie (w moim odczuciu). Niestety jak powszechnie wiadomo H7 mocniejsze nawet markowe nie wytrzymują długo. Światła staram się ustawiać zawsze aby nie oślepiały. Dla mnie montaż akcesoryjnych ksenonów bez systemu spryskiwania i poziomowania byłby optymalnym rozwiązaniem. Choćby patrząc ze względu na koszty.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Te dodatkowe lumeny na drodze mogą czasami uratować życie.
Oczywiście jestem całkowicie za wymiana kompletnych lamp a nie podróbkami "made in China" montowanymi w miejsce H7.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.