View Single Post
Stary 11-12-2013, 13:55   #54
freez123
ford::amateur

Imię: fr
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Koło dwumasowe i komplet sprzęgła - różnice w cenach

Ufff... widzę że i tu podniosłem temperaturę.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mi też tak wyszło ..
Po kłótniach i dyskusjach ze "wszystkowiedzącymi" sprzedawcami ... pomógł też bardzo forumowicz Pietrast który w/w problem przypłacił kosztem hymm.. "piątego" koła u wozu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (de facto drugiego zamachowego)

Dla potomnych przyda się katalog online LUKa

http://toc.luk-as.de/toc/

wychodzi z niego że do mojego Mondka będzie zestaw:
A. 624 3136 34 (w którego skład wchodzi sprzęgło 624 3136 09 i wysprzęglik 510 0125 10 - pasujący do skrzyni MMT6)
B. koło dwumasowe 415 0168 10
C. Sruby mocujace koła dwumasowego 411 0120 10 LUK

Jeszce jedno pytanie - w wątku podanym przez Mariusza padło stwierdzenie że przy okazji dwumasy i sprzęgła wymienia się TYLNĄ USZCZELKĘ WAŁU KORBOWEGO. Ponieważ nie wiem czy moja cieknie (a auto ma juz 300.000 KM) to czy ruszać ten temat i wymienić nawet niecieknącą?

Dzięki wszystkim za zaangażowanie!
freez123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem