Cytat:
|
Ja też już nie mam więcej siły - podaj proszę gdzie jest w ustawie aktualny zapis o przeliczniku 1,33 bo według mnie był ale już nie ma. Jeśli go nie ma to decyduje zapis w dowodzie O1 i O2. Oczywiście mogę się mylić, tylko ja piszę, że zapisu tego już nie ma (art. 88 został uchylony) a Ty piszesz, że obowiązuje. Jeśli tak jest to gdzie to jest zapisane w obowiązującej ustawie bo ja tego nie potrafię znaleźć.
Pozdrawiam
|
Kolego przelicznika 1.33 nigdy nie było i nie ma w ustawie PoRD, wiec uchylenie art 88 nic tu nie zmieniło, wiec nie rozumiem co chcesz udowodnić. Mysle ze problemem jest to iz podchodzisz do tematu z punktu widzenia holowania przyczepy posiadajac kat B prawa jazdy, ew holowania przyczepy lekkiej.
1.33 wynikało i wynika z warunkow technicznych pojazdow, i wojtek ma racje.
Ja za to nie wiem co ty chcesz udowodnić.
Wiadomo ze masa rzeczywista przyczepy nie moze byc wieksza niz holownika, ze przy przyczepie ciezkiej DMC holownika musi byc conajmniej 1.33x DMC przyczepy. Co Ci sie w tym nie zgadza?
Bump:
Cytat:
|
Dziękuję Rafał za DOBRE szczegóły. Po to jest właśnie nasze forum !!!
|
Z racji wykonywanego zawodu, musiałem uzyskać zezwolenie na przewóz na potrzeby własne (nie mylic z przewozem prywatnym) a co za tym idzie, przewertowac i ustalic stan faktyczny przepisow dot kat prawa jazdy, warunkow dop pojazdow, i innych aktów prawnych w tym tacho, oraz czasu pracy kierowcy jak i licencji i zezwolen na transport. Dodatkowo miec 2T na haku... mimo ze na tabliczce jest co innego. Da sie tylko trzeba wiedziec co sie chce i to udowodnić.