Cytat:
|
Witam Panowie!
Nagrałem płytkę z mapkami do Denso przeznaczonymi dla Jaguara na rok 2012-2013. Nagrana na Verbatimie dual layer z minimalna prędkością w Nero. Wrzucam do napędu Kenwooda DV3200 i... odpala! Mapy się załadowały, wszystko pięknie ładnie a jednak coś jest nie tak. Otóż wybierając przycisk "Adress" czyli opcje wyboru adresu navi nie otwiera zakładki! Podobnie w przypadku POI! Cała reszta działa jak trzeba.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i jak go rozwiązał.
Nawi jaką posiadam to Kenwood ddx 6027 + KNA DV3200
P.S. Mapy nagrywałem 3 razy verbatimach i raz na maxellu. za każdym razem występuje ten sam problem!
|
Witam, podzielę się z Wami swoim doświadczeniem z aktualizacją map DENSO. Mapę bierzemy z chomikuj.pl (chomik: marecki21 ) Mapy jakie pasują to w kolejności aktualizacji od 2005 r. :
1.KNA-mp328 - tej płyty nigdy nie miałem, był juz wgrany z niej soft (niezbędna by zrobic dalsze aktualizacje) - ciężko o nią.
2. mapy do Mazdy 2010 (kod denso 464110-7570)
3. mapy do jaguara: JAGUAR 2011-12 SAT NAV DVD UPDATE DISC FOR XJ,X TYPE, S TYPE lub VOLVO: Volvo RTI MMM2 2012.1 (kod denso: 464110-9060)
4. SUBARU 2014 - niestety nie ma tej płyty w necie - do kupienia na stronie w GB (wpisz w google: MY SATNAV UPDATES ), oraz na allegro - jesli ktoś kupi, może się podzieli w ramach samopomocy forumowej hehe.
Płyty wkładamy po kolei by zaktualizowadź soft. Powinny działać i w Fordach i innych autach z modułem Kenwood DV3200.
PS. U mnie wystepuje problem z Dendso 464110-9060 czyli mapami na 2012 r. pomimo wielokrotnych prób na płytach różnych producentów nie uruchamia mi się opcja wybierania adresów do nawigacji (z kolei mogę swobodnie nawigować dodając podając współrzędne geograficzne, rozwiązałem także problem z POI).
Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam!