Temat: [Transit 1991-1994] Waga auta a system viatol.
View Single Post
Stary 13-12-2013, 20:53   #68
apus
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: transit 2.5 td
Silnik: 2.5 td
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Waga auta a system viatol.

Witam
Tak słyszałem i czy się to Tobie podoba czy nie samo prawo jazdy ka.t B nie wystarcza!!! Ty najwidoczniej dowiedziałeś się o tym przed chwilą bo jakoś wcześniej o tym ani słowa nie pisałeś i przypomnę np. co pisałeś
[QUOTE=wojtekjanus;2122067]

Tak więc przy kategorii B:
- przyczepa lekka bez hamulców - DMC przyczepy nie większe niż połowa masy własnej holownika, maks. DMC zestawu 4,25t,
- przyczepa lekka z hamulcem najazdowym - DMC holownika stanowi co najmniej 1,33 DMC przyczepy, DMC zestawu 4,25t,
- przyczepa ciężka z hamulcem najazdowym - DMC przyczepy nie większe niż masa własna holownika, DMC holownika stanowi 1,33 DMC przyczepy, DMC zestawu do 4,25t,
- przyczepa ciężka z hamulcem sterowanym z samochodu - DMC przyczepy nie większe niż masa własna holownika, DMC zestawu 4,25t.

Jakoś nie widzę nic na temat, że w rzeczywistości TRZEBA MIEĆ ZDANY DODATKOWY EGZAMIN

Trzeba mieć wpis i tak jak WORD we Wrocławiu mówi np. E. Oczywiście we wcześniejszych postach o tym nawet nie wspomniałeś bo byłeś przekonany o swojej nieomylności. Ja niestety odpinałem przyczepę kempingową od terenówki i darłem do domu po osobówkę, gdyż posłuchałem właśnie takich wypowiedzi jak Twoje. Policja była nieugięta i miała rację (DMC zespołu wynosiło coś ok. 3700 kg). To co piszesz ma realny wpływ na to, czy ktoś zapłaci mandat czy nie. Od tego czasu pilnuję tego dokładnie i jak widzę tego typu wypowiedzi jak Twoje stwierdzające z całą pewnością to nóż w kieszeni się otwiera. Będziesz zaklinał rzeczywistość i tyle. Powtarzam po raz kolejny. Twoja fachowa wiedza techniczna na tym forum jest niezastąpiona. Jednak jak się mylisz to się mylisz. Dla Ciebie oprócz własnego zdania nie liczy się nawet zdanie tych co egzaminują np. we Wrocławiu. Jeszcze raz podkreślam. Samo prawo jazdy nie wystarcza - trzeba mieć zdany egzamin i zrobiony wpis w prawo jazdy. W praktyce, żeby mieć zdany egzamin praktyczny musisz ukończyć kurs, więc wg WORD kończy się i tak najlepiej na E - oczywiście wg Ciebie WORD w jakimś tam Wrocławiu jeszcze się nie ocknął. Przytaczasz po raz kolejny kolejne forum zamiast poczytać akty prawne. Brak słów.
Wszystkich zainteresowanych odsyłam do aktualnych aktów prawnych, które można bez problemu ściągnąć ze strony Sejmu.
Pozdrawiam
PS.
Znowu zaczynasz teksty typu czytaj ze rozumieniem, pośmiej się z siebie. Ja czytam, Ty udajesz, że przeczytałeś. Mało tego - ja słucham co mają do powiedzenia inni np. Policja, ITD WORD.
Swoją drogą jakbyś interesował się karawaningiem (bardzo fajna rzecz, polecam również kampery) i poczytał fora wcześniej to może nie musiałbyś dzisiaj po raz kolejny przekonywać że czarne to białe.

Ostatnio edytowane przez apus ; 13-12-2013 o 21:18
apus jest offline   Odpowiedź z Cytatem