Witam
Niestety najprawdopodobniej będzie mnie czekała wymiana silnika w moim s-max z 2008r i teraz muszę coś znaleźć a tego za dużo nie ma, w do wymiany panewki korbowodowe, 2 korbowody przesilone szlif na wale, jak to się robię to i uszczelniacze pierścienie i wychodzi niezła sumka, a chce to zrobić porządnie, wiec szukam dołu silnika bloku bądź całego w jakieś dobrej cenie, jeszcze liczę ale chyba taniej wyjdzie wymiana ale jeszcze nie zdecydowałem i teraz pytanie
1) Czy silniki volvo 2.5t są dokładnie takie same wystarczy przełożyć czy jednak ford modyfikuje coś?
2)O jakim symbolu silnika szukać niby na oko pasuje volvowski t5 o symbolu B5254T ale widzę sa z końcówka t2 t5 t7 t11 ? bo symbol mojej jednostki HUWA mało co daje
Może ktoś wie gdzie tego szukać, ja od tyg siedzę na internecie wydzwaniam i jakoś nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć i chyba na święta bez samochodu zostanę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.(