Cytat:
na forum (i o ile mnie pamięć nie myli, to nawet w temacie tego wątku) odnośnie spolszczenia navi oraz komunikatów wiele razy przewijała się info o tz. identyfikatorze języka. Rzecz dotyczyła, tego że firmy "uczące polskiego" pozwalały korzystać z oryginalnej plyty DVD po zamianie tekstów angielskich i podmianie identyfikatora angielskiego na polski (w sofcie navi). To doprowadziło kolegę Tedi_k(jeśli mnie pamięć nie myli) do wniosku takiego, że język polski na oryginalnych płytach już był wcześniej - oznaczony odpowiednim identyfikatorem, którego nasze navi rzecz jasna nie mogły "widzieć", bo nie znały identyfikatora języka polskiego, do teraz kiedy producent (navi) ServicePack'iem ją uaktywnił. Ale po co to piszę ? Po zebraniu wszystkich info pozwala to postawić hipotezę, że język polski był obecny na oryginalnych płytach ale, jak widać po koledze Mond007, nie we wszystkich i do 2010 prawdopodobnie go nie było.
Mam nadzieję, że kolega (mond007) pokombinuje (może z ustawieniami, może jeszcze raz wgra z płyty/karty oprogramowanie navi) i w swym (pokrętnym[?] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) wywodzie będę się mylić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrófka
a czy możesz spróbować zmienić język na np. niemiecki/francuski/portugalski - na taki które oryginalnie od początku były obsługiwane i sprawdzić, czy nawi będzie "szprechać" w tym ustawionym języku ?
|
Cześć u mnie aktualizacja poszła z dnl "czarnego" wszystko bez komplikacji (jedna uwaga - nie musimy się spieszyć z wymianą karty po resecie navi, gdy zatrzyma się na ekranie do wprowadzenia kodu PIN można śmiało i powoli wykonać operację zmiany kart)
U mnie również nie ma komunikatów w języku polskim
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Navi nx SD+ (MCA) Bosch z 2011r.