Cytat:
Seba1519, dogrzewacz grzeje do 75st. Potem ogranicza moc i/lub się wyłącza całkiem. Zachowuje się jak na mój gust OK. Jeśli temp obiegu przez piec spada do około 65 st. piecyk zaczyna koncert dalej aż znów nagrzeje obieg. Pamiętaj ze temp. obiegu przez piec to nie temp. silnika!
|
Tu się nie zgodzę - Piecyk przy temp. płynu 75 st C, nie wyłącza sie lecz grzeje dalej, jak osiagnie 80 st zwalnia na drugi wolniejszy bieg, a gdy przekroczy temperaturę 85 st, dopiero rozpoczyna proces wygaszania. Przy skrajnie niskich temp. może pracować bardzo długo lub stale (np. jazda w korku).
Bump:
Cytat:
Ja mam mam troszke inną sprawe Konkretnie: Dogrzewacz D3WZ VW Sharan 99Rok.
Piec nie działał po zdemontowaniu uszkodzony był Pin NR 5 i świeca, kabelek i wieca zotały wymienione piec startuje, Ale auto nadal nie moze złapać temperatury do środkowej pozycji brakuje nadal jednej kreski ale webasto wtedy gaśnie albo zwalnia.. Co moze być przyczyną ? Prosze o szybką odp.. Dziękuje
|
Nie chcę pisać bzdur ale to wygląda na źle skalibrowany odczyt temperatury płynu chłodniczego (tego na forum chyba jeszcze nie było) albo wadliwy czujnik temp. płynu w piecu. Jeśli piec pracuje, a auto jest niedogrzane, to warto też sprawdzić termostat czy się domyka oraz czy właściwie pracuje obieg płynu.